dvd branden, cd branden, dvd film branden, hoe dvd branden, cd dvd branden

Nooit meer DVD's branden! Speel al je films en muziek af met een van de onderstaande mediaspelers.
Aansluiten op de televisie en geniet van je films en muziek in HD kwaliteit!

Wat is nou precies het verschil tussen een DVD-5 en een DVD-9? Met deze vraag heb ik zelf ook een tijdje gezeten, en het antwoord op deze was toentertijd vrij lastig te vinden.

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van DVD9, en steeds meer mensen beginnen deze techniek te begrijpen en zodoende ook te gebruiken.

Een DVD5 is een zogenaamde Single Layer DVD en een DVD9 is een Dual Layer DVD. Zoals de benaming al zegt: een DVD5 heeft 1 laag en een DVD9 heeft 2 lagen.


Bij een Single Layer DVD wordt dus een enkele laag van de DVD beschreven en bij een Dual Layer DVD worden twee lagen beschreven waardoor de opslagcapaciteit verdubbelt wordt.

Het verschil tussen een DVD5 en een DVD9 is hierom ook vrij gemakkelijk  te zien. Wanneer een DVD 4.37GB aan opslagcapaciteit heeft heeft of minder is dit een DVD5. Een DVD9 heeft twee keer zoveel lagen, en heeft dus ook ongeveer twee keer zoveel opslagcapaciteit.

Het kopiëren van een DVD5 is wel veel gemakkelijker dan van een DVD9 omdat niet iedereen een Dual Layer brander heeft en de meeste mensen de prijs van een Dual Layer DVD gewoonweg te hoog vinden. In de loop van de tijd zal de prijs van deze Dual Layer DVDs wel afnemen, net zoals in het verleden met de Single Layer DVD is gebeurd.s

Onderwerpen van dit artikel: , , , , , ,

4 Reacties tot nu toe.

 1. las artes schreef:

  De opslagcapaciteit van een single layer dvd is 4,7 gigabyte wat overeenkomt met 4,38 gibibyte . Deze dvd kan ongeveer 120 minuten beeld en geluid bevatten afhankelijk van de beeldkwaliteit en het aantal geluidssporen. De eenheidssnelheid (1x) voor het lezen van een dvd is 1,38 megabyte per seconde .

 2. W.v.schaik schreef:

  bedankt daar ben ik goed mee geholpen

 3. Tetphothe schreef:

  moet controleren:)

 4. Rob schreef:

  Nu dan mijn vraag,
  Ik heb een film die te groot is voor een dvd5.
  Zelfs als ik de kwaliteit verminder is hij nog te groot.
  Ik heb geen duallayer brander, maar hoe krijg ik het toch voor elkaar om deze film in nette kwaliteit te branden?
  Ik gebruik altijd Ashampoo burningstudio of convertxto dvd.
  Bestaan er bijv ook dvd’s met een grotere opslag ipv 4,7?
  Dank alvast

Reageer