dvd branden, cd branden, dvd film branden, hoe dvd branden, cd dvd branden

Nooit meer DVD's branden! Speel al je films en muziek af met een van de onderstaande mediaspelers.
Aansluiten op de televisie en geniet van je films en muziek in HD kwaliteit!

Er komen veel vragen binnen over wat nou de beste brandsoftware is voor een Blu-Ray en hoe deze te branden. In deze post leg ik u uit wat er nodig is om een Blu-Ray te branden en hoe dit in zijn werk gaat.

Benodigdheden

Allereerst is het handig een goed brandprogramma te hebben, voor Blu-Ray’s willen wij u graag ImgBurn aanraden, neem hiervoor even een kijkje op onze pagina¬†Gratis Brand Programma’s, onder het kopje ImgBurn. Natuurlijk is een lege Blu-Ray vereist, en is een Blu-Ray brander benodigd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten Blu-Ray discs: Single layer blue-ray discs en Dual-layer blue-ray discs. Het verschil hiertussen is de grootte van deze discs. De Single Layers hebben een grootte van 25 GB, waar Dual Layers een grootte van 50 GB bevatten. Kijk dus goed naar de grootte van de bestanden die u wilt gaan branden op een blu-ray disc!

Een klein overzicht van de benodigdheden:


Branden

Installeer ImgBurn volgens de instructies. Start vervolgens het programma op.

Klik op write files/folders to disk, deze knop is rechts bovenaan te vinden in het overzicht van de 6 grote knoppen wanneer ImgBurn net is opgestart.

Doe vervolgens een lege Blu-Ray disk in uw blu-ray brander. Voeg hierna de mappen van de Blu-Ray disk toe, dit zijn voor een Blu-Ray disk de BDAV / BDMV map en de CERTIFICATE map. Doe dit door op ‘Browse a Folder’ te klikken, het mapje met het vergrootglas erop. Voeg de benodigde mappen dan ook daadwerkelijk toe.

Open aan de rechter kant de tab ‘Options’ en stel de volgende instellingen in:

 • Data Type: Mode1/2048
 • File System: UDF
 • UDF Revision: 2.50
 • Vind alles uit, op ‘Recurse Subdirectories’ na.

Klik vervolgens op de tab ‘Informatie’. Klik hier op de calculator om ImgBurn de gegevens te laten berekenen zoals onder anderen de grootte van de bestanden bij elkaar opgeteld.

Overigens willen wij u ook aanraden om aan de linker kant van de interface ‘Verify’ nog even aan te vinken om ImgBurn de disk nog even te laten controleren of deze correct is gebrand na het branden.

Klik vervolgens op de grote knop linksonderaan om de Blu-Ray te branden. U zult nu een scherm zien met een laadbalk. Wanneer deze laadbalk op 100% is, is het branden van de DVD voltooid en kunt u de Blu-Ray gaan bekijken in uw Blu-Ray speler!

Onderwerpen van dit artikel: , , , ,

5 Reacties tot nu toe.

 1. john schreef:

  heb de film 2012 als bluray gedownload maar in de map bdmv staat geen certifacate map en als ik de map bdmv selcteer gooit hij heel die map open en weet echt niet welke mappen ik dn moet hebben.is een moeilijke klus hoor bluray branden.misschien kan u me verder helpen.
  groet john

 2. wiel schreef:

  heb de film mission impossible als bluray gedownload
  als ik de map bdmv selcteer gooit hij heel die map open
  kunt u me verder helpen.

 3. Axel schreef:

  Bedankt voor de handleiding!!
  Het is gelukt om een film op blu ray te branden.

  Ps. Met Nero mislukte het elke keer.
  Steeds weer een error melding.

 4. Marcos schreef:

  Kan ik ook een handleiding als Axel krijgen?

  Vriendelijke groet,
  Marcos

 5. Fons a Campo schreef:

  hoi,

  je schrijft ” Voeg hierna de mappen van de Blu-Ray disk toe, dit zijn voor een Blu-Ray disk de BDAV / BDMV map en de CERTIFICATE map. ”

  Maar waar vind ik die mappen?

Reageer