dvd branden, cd branden, dvd film branden, hoe dvd branden, cd dvd branden

Nooit meer DVD's branden! Speel al je films en muziek af met een van de onderstaande mediaspelers.
Aansluiten op de televisie en geniet van je films en muziek in HD kwaliteit!

Het branden van een DVD brengt vaak wat moeilijkheden met zich mee. Om deze reden heb ik besloten om een artikel te schrijven over het branden van een DVD. Wanneer je precies weet wat de bedoeling is bij het branden van een DVD brengt dit relatief gezien namelijk weinig moeilijkheden met zich mee en kun je vaak al vrij snel aan de slag met de bestanden die op de DVD staan gebrand.

In de handleiding sta ik ervoor dat je geen tot weinig kosten kwijt bent aan het branden van een DVD. Deze handleiding schrijft dan ook een manier van DVD branden die wordt mogelijk gemaakt door middel van het gebruik van gratis software. Deze gratis software is van hoge kwaliteit en maakt het makkelijk om op een simpele manier een bestand op een DVD te branden. Het programma waar ik in deze over praat heet ImgBurn. Het programma ImgBurn is een gemakkelijk in het gebruik zijnd programma. Toch zal ik in dit artikel op een zo goed mogelijke manier proberen uit te leggen op welke manier je gebruik moet maken van het programma ImgBurn.


Benodigdheden

Download allereerst het programma ImgBurn, dit programma is op verschillende makkelijke manier verkrijgbaar. Wanneer je dit programma hebt gedownload is het tijd om te bedenken welke bestanden je precies op een DVD wilt branden. Je wilt immers niet zomaar een DVD verpesten, maar hem zoveel mogelijk vullen met verschillende bestanden. Natuurlijk heb je ook een of meerdere lege DVD’s nodig om de bestanden op te kunnen branden, en om dit te kunnen realiseren heeft u ook een DVD brander nodig.

Overzicht van de benodigdheden:

  • Bestanden om DVD te branden
  • Een geschikt brandprogramma, IMGBurn aangeraden. (In deze handleiding gaan wij met IMGBurn te werk);
  • Een of meerdere DVD’s. (TIP: Kijk op BigDennis.nl voor de goedkoopste DVD’s);
  • Een DVD Brander.

DVD Branden

Wanneer je een selectie hebt kunnen maken uit de bestanden die je wilt branden op een DVD open je het programma. Op het hoofdscherm zul je onder het kopje ‘source’ een bestand kunnen plaatsen. Het bestand dat je hier plaatst, zal uiteindelijk af te lezen zijn van de DVD die je gaat branden. Als het bestand is aangeklikt is het tijd om de ‘destination’ aan te klikken wat aangeeft wat de bestemming van het bestand moet worden.

Als de bron en de bestemming van het bestand bekend zijn ben je er klaar voor om de DVD te branden. Kijk alles allereerst nog eens goed na en kijk of je echt wel de juiste bestanden en bestemming hebt aangeklikt. Alleen op de manier zal het branden van een DVD op een succesvolle manier kunnen verlopen. Als dit helemaal gelukt is zul je eerst nog moeten bekijken of de instellingen de juiste zijn om vervolgens op ‘ready’ te klikken waarna het DVD branden zal starten. Het branden van een DVD zal een tiental minuten tot een uur kunnen duren. Onder het branden van een DVD kun je daarom het best even weglopen en de computer zijn werk laten doen. Als je na verloop van tijd terugkomt en ziet de het gelukt is kun je het programma ImgBurn afsluiten en is de DVD direct al klaar voor gebruik. Probeer het vervolgens uit op de computer en de TV om te zien of het echt allemaal naar behoren werkt, alleen op deze manier ben je ervan verzekerd dat het branden van de DVD gelukt is.

Bestanden op DVD branden?

Onderwerpen van dit artikel: , , , , , ,

Een Reactie tot nu toe.

  1. arie haagsma schreef:

    Geachte, Heb een DVD gebrand, deze is af te spelen op de pc, maar op de DVD speler krijg ik te lezen “can not read” wat is hier fout gegaan ???

Reageer