dvd branden, cd branden, dvd film branden, hoe dvd branden, cd dvd branden

Nooit meer DVD's branden! Speel al je films en muziek af met een van de onderstaande mediaspelers.
Aansluiten op de televisie en geniet van je films en muziek in HD kwaliteit!

In deze handleiding leg ik exact uit hoe je op een gemakkelijke en snelle gratis manier een cd kunt branden. Het branden van een CD brengt vaak namelijk vele moeilijkheden met zich mee die ik graag voor je uit de weg wil ruimen. Moeilijkheden bij het branden van een CD zijn namelijk niet nodig. Het kan zoveel makkelijker dan je denkt en dat is precies wat ik je in deze handleiding wil bewijzen. In deze handleiding ‘CD branden’ leg ik stap voor stap uit hoe je een cd kunt branden, probeer deze stappen zo goed als mogelijk op te volgen om tot het juiste resultaat te kunnen komen.


Benodigdheden

De eerste stap om bestanden op een CD te gaan branden is om een stukje gratis software te gaan downloaden. Wanneer je aan dit stukje gratis software bent gekomen kun je namelijk pas op een gemakkelijke manier de bestanden op een CD branden. Het programma dat je moet downloaden om een CD te branden heet ImgBurn. Download dit programma en ga vervolgens direct naar de volgende stap.

Een overzicht van de benodigdheden:

 • Bestanden om te branden
 • Lege CD
 • CD Brander (deze worden niet meer verkocht, maar iedere DVD brander kan ook CD’s branden)

Branden

Na de installatie van het programma ImgBurn komen we op het hoofdscherm terecht. Vanaf dit hoofdscherm wordt het mogelijk om een CD te gaan branden.

Selecteer allereerst de ‘source’ wat de bron aangeeft. Bij de bron moet je aanklikken welk bestand je precies op een CD wilt branden. Alleen op deze manier kan het programma er achterkomen wat je wilt branden. Naast dat het programma wil weten welk wat je precies op de CD wilt branden wil ImgBurn ook weten waar je dit op wilt branden. Klik op ‘destination’ om ervoor te zorgen dat het bestand dat je onder ‘source’ hebt aangeklikt uiteindelijk ook op deze juiste ‘destination’ terecht komt. Alleen op deze manier zal het branden van een CD succesvol kunnen verlopen. Probeer nauwkeurig te kijken of je het juist hebt aangeklikt. Naast deze twee zaken zijn er ook een aantal instellingen die je mogelijk nog zou kunnen veranderen. Probeer deze verschillende zaken nog even goed door te lopen, alleen op deze manier kun je erachter komen of je de juiste ‘source’ op de juiste ‘destination’ brandt.

EEN SNELLE HANDLEIDING VOOR HET BRANDEN:

 • Installeer en start IMGBurn
 • Selecteer de optie “write files/folders to disc”
 • Klik vervolgens onder het kopje “Source” op het witte velletje met het vergrootglas, en ga naar de map waar de bestanden die u wilt branden opgeslagen staan
 • Wanneer alle bovenstaande instellingen zijn gedaan is het tijd om de CD te branden! Klik op het grote plaatje links onderaan om het branden te starten!

Wanneer alle instellingen goed zijn gemaakt is het tijd om te gaan branden. Het daadwerkelijke branden van de CD wordt ingang gezet door te klikken op ‘ready’. Het branden van de CD wordt nu direct ingang gezet. Het proces van het branden zal een korte tijd in beslag kunnen nemen. Drink onder het branden van de CD een bak koffie, het branden van een CD kan namelijk best even wat tijd in beslag nemen.

Nu zul je in procenten weergegeven zien hoever het staat met het branden. Op een gegeven moment zal er in beeld staan dat het branden van de CD gelukt is. Je kunt nu het programmatje afsluiten. De bestanden die je op de CD hebt gezet zijn nu klaar voor gebruik. Het is een klein beetje afhankelijk van wat je precies op een CD moet branden om in te schatten hoeveel tijd dit in beslag neemt. Ga er echter vanuit dat je binnen en minuut of 10 meestal wel klaar bent met het branden van de bestanden.

Onderwerpen van dit artikel: , , , , ,

10 Reacties tot nu toe.

 1. henk van der Ven schreef:

  Hallo,

  Moet ik de CD in 1 keer vol maken/branden met muziek of kan ik dat ook achtereenvolgens doen?

  Gr. Henk

 2. admin schreef:

  Hey Henk,

  Je zal altijd in een keer de cd vol moeten schrijven.
  Bij CD-R kan je dit slechts eenmaal doen, daarna kan je niet meer schrijven op de CD.
  Bij CD-RW kan je wel de CD herschrijven. Dit wilt zeggen dat de CD helemaal gewist wordt en dan opnieuw geschreven wordt.

  Elke dag een nieuw liedje toevoegen aan een CD kan dus helaas niet Henk.

 3. Frank IJsselmuiden schreef:

  Ik heb precies volgens bovenstaande richtlijnen een cd gebrand en dat is prima gelukt. De gebrande cd kan ik alleen op mijn laptop afspelen, omdat andere afspeelapperatuur de cd niet accepteerd. Waarschijnlijk moet ik de cd finaliseren, maar dat lukt mij niet. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat moet doen. Vast bedankt voor de moeite.

  Gr. Frank.

 4. admin schreef:

  Hey Frank,

  Als je een CD wilt branden die op alle afspeelapparatuur moet werken dan zul je moeten kiezen voor “Audio CD branden”. De meer recentere en duurdere DVD spelers of hifi ketens zullen ook data CD’s kunnen afspelen/lezen, maar als deze dit niet ondersteund dan dien je een Audio CD te branden en dus niet de Data CD.

  Het nadeel is wel dat je bij een Audio CD gelimiteerd bent op het aantal minuten dat er op de CD kan gebrand worden. Dit staat op het doosje of op de CD zelf en is gemiddeld 80 à 99 minuten per disc.

 5. Frank IJsselmuiden schreef:

  Bedankt Admin, ik ga het proberen.

  Gr.Frank.

 6. smit schreef:

  Ik heb het volgende probleem.

  Ik wil mijn cassettebandjes overzetten op cd, daarvoor heb ik een cassette converter gekocht.
  Bij deze converter zit het programma AUDACITY.

  Tot nu toe is het mij gelukt om een casstte in “mijn muziek ” op te slaan en van daaruit heb ik het op CD gezet.

  Het probleem is nu dat ik de CD wel op een computer kan afspelen maar niet op mijn CD speler in de auto of op mijn geluidsinstallatie.

  En dat is nu juist mijn bedoeling.
  Help!

 7. Fred Schrijnemakers schreef:

  Mag ikm het programma.bvd.

 8. josje schreef:

  bedankt! kan ik eindelijk naar mijn muziek luisteren in de auto 🙂

 9. adrie schreef:

  hoe kan het dat mijn dvd/cd driver wel een cd afspeelt en geen dvd, kan deze stuk zijn.
  heb 2 jaar geleden een dvd met windows 7 geïnstalleerd is goed gegaan, maar heb mijn pc opnieuw gecoverd en nu wil de windows 7 niet meer installeren.
  dus is het mogelijk dat de driver stuk is maar dat deze wel cd kan af spelen en geen dvd.

 10. Ietje schreef:

  Ik heb net ImgBurn gedownload en probeer een audio cd te branden. Het te branden bestand is een wav bestand. Ik kan het wel op cd branden, maar hij speelt niet af op de cd speler. Waar in het ImgBurn programma vind ik de mogelijkheid om te kiezen voor het branden van een audio bestand?

Reageer